5 mei 2023

Een ontroerende dag

Traditiegetrouw wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen. Stichting Eerste Remunjse Echte Kaerelsklup (EREK) haalt de bevrijdingsvlam naar Roermond. Dit jaar sponsort EREK de stichting Warchild, onder het motto ‘Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid’.

De cheque met het opgehaalde bedrag wordt overhandigd aan een familie uit de Oekraïne, een tweeling van 3 jaar met een zichtbeperking en de oudste van 6 jaar. Daarnaast wilde EREK de kinderen van het gezin iets cadeau doen. Ik werd gevraagd om namens Ennovy Talent’eert zorg te dragen voor de cadeaus.

Voor de jongste twee kocht ik een voelspel van het merk Andreu Toys. De moeder was er blij mee en gaf aan dat ze meer van dit soort spellen nodig hadden. Ook koos ik voor twee, door kinderen geknutselde, rammelaars. Deze vonden de kinderen erg interessant, vooral door de veertjes die zo zacht voelden.

 

Voor de oudste ben ik op zoek gegaan naar zijn passie, de onderwaterwereld en met name de walvis. Hoe mooi is het dan dat ik hem een hele grote kleurplaat kon geven over de onderwaterwereld. Deze kon hij inkleuren met een daarbij behorend emmertje stiften.

En Mateo, de walvis die ik een tijdje geleden adopteerde, heeft hij ook van me gekregen. Hij kan hem volgen in de oceaan. De ketting met de walvis staart die daarbij hoort droeg hij trost om zijn hals. Telkens als mama en oma zijn jas dicht maakte trok hij hem weer open zodat hij de staart kon zien.


Ik vond het ontroerend en ik ben heel dankbaar dat ik deze opdracht op me mocht nemen. Geraakt worden door de puurheid van een kind, vanuit daar afstemmen en vervolgens bijdragen aan een gelukkiger leven. Precies dat zijn ook de waarden waarmee ik werk bij Ennovy Talent’eert.

Chat openen
1
Neem contact op!
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?